Proiecte

Recente

SBM

Arhiva

MĂRTURIE

Încerc să nu fiu indiferentă sau să-mi treacă pe lîngă ureche vorbele, sfaturile unor persoane care au avut o anumită  influenta asupra mea.

O fostă colegă îmi zicea: implică-te, participă, aplică şi profită de toate oportunităţile ce ţi le oferă programul  Novateca, caci studiile sau cursurile de dezvoltare profesională costă şi bucură-te că sunt investitori pentru voi, BIBLIOTECARII.

Imboldul pentru aplicarea la  proiectele asociației în parteneriat cu programul Novateca precum Consolidarea capacității instituționale ABRM, In obiectiv advocacy pentru biblioteci, a fost acel care mi-a oferit șansa  a vedea asociaţia din alt punct de vedere, de a putea trebalui si eu in bucătăria ei…

Fiind in calitate de metodist, trainer la unele întruniri profesionale sau când adunam banii pentru cotizaţii mi se adresa întrebarea: Dar ce mă rog face şi asociaţia pentru noi? Bibliotecarii simplii. Din păcate colegele primeau un răspuns sec, deoarece atâta cunoşteam şi eu (spre marea mea ruşine).

Nu îmi dădeam seama ca e o organizaţie „cu acte în regulă” care are o structură administrativă bine determinată, un manual operaţional si este cea care devine pentru bibliotecile noastre pilonul de nădejde  în susținerea bibliotecilor de astăzi. Acum apreciezi nespus de mult activitatea grupului administrativ a asociaţiei, care zilnic fac VOLUNTARIAT Elaborând politici de promovare a bibliotecilor în societate, susţinând activ bibliotecarii din întreg sistemul național de biblioteci, acționând întru dezvoltarea accesului egal la informații și cunoștințe pentru toți şi nu în ultimul rînd consolidând comunitatea bibliotecară. Dar cum???Revistele de specialitate, regulamente,petitii pentru susținere,scrisori de susținere mulțumire, pentru apl si restul.

Este o organizaţie vie, dinamică care depune un mare efort pentru a întreţine acea viţă/vînă  biblioteconomică care parcă şi-ar pierde din rădăcini…facultatea biblioteconomică nu mai are studenţi, cei de la masterat îi numeri pe degete….

Poate cineva să mă contrazică, Dar eu cred că o continuitate a programului  Novateca poate fi ABRM.

ABRM este o forta!!!

Aliona Manciu
șef serviciu, Biblioteca Publică Raională, „Dimitrie Cantemir”, Ungheni
vicepresedinte ABRM