Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova

Descrierea proiectului:

Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova(ABRM) în parteneriat cu IREX Europe a lansat în 2019 o serie de instruiri de Educație Media pentru bibliotecari, parte a programului „Consolidarea Presei Independente și a Educației Mediatice în Moldova” (SIMMLM III) 2019-2020.

Formator: Natalia Grîu, consultant principal în cadrul Direcției Învățămînt general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, cu ajutorul bibliotecarilor-formatori din 11 biblioteci ale țării (Biblioteca Națională a Republicii Moldova; Biblioteca Publică Frăsinești, Ungheni; Biblioteca Colegiului de Industrie Uşoară din Bălţi; Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” Ungheni; Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu” Strășeni; Biblioteca Publică Raională Căușeni; Biblioteca Publică Orășenească„M. Eminescu”, Cimișlia; Biblioteca Municipală „Eugeniu Coșeriu” Bălți; Biblioteca Centrală „A.Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei), va spori rezistența membrilor comunității, la știrile false, propagandă și manipularea prin mass-media, contribuind la formarea unor abilități de informare și consum media corect.

Perioada de implementare:

1 ianuarie 2019 – 31 august 2020

Rezultatele proiectului:

-Curriculum Educație media pentru bibliotecari(în proces)

-12 bibliotecari formatori instruiți, deținători de competențe avansate în domeniul Educației Media (Traineri certificati ai Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova), gata să livreze training-uri la subiecte din domeniul Educației Media bibliotecarilor din Moldova și altor actori interesați.https://super-traineri-abrm.webnode.ro/

-Un curs online de Educație Media pentru bibliotecari (în proces)